Wyszukaj w tekstach na stronie:

 

Oferta:























 

Kontakt:

   Adres firmy:
Kontakt 

 

 

 
Info:

Odwiedziły nas: 23282 osób,
Osób na stronie: 1
 



Almi Przyprawy

ŚRODKI POMOCNICZE DO PRODUKCJI WĘDLIN

index A

index

nazwa

dawkowanie

opis

23VP003

2160

Natriumzitrat po 1 kg

w zależności od zastososowania

Stabilizator, emulgator, przeciwutleniacz, regulator PH, przyspiesza peklowanie mięsa, zwiększa wodochłonność (współdziała w utrwalaniu jego barwy)

23VP086

2164

Natriumzitrat po 25 kg

20VP043

2100

Almin po 0,90 kg

4,5 g / 1 kg masy

Środek pomocniczy do kutrowania z dodatkiem cytrynianu i środków wybarwiających dla przemysłu mięsnego, do produkcji farszu

20VP527

2090

Almin neu po 1 kg

5 g / 1 kg masy

Preparat cytrynianowy wzmocniony bialkiem do kutrowania polepszający wiązanie wody, emulgowanie. Poprawia stabilność i teksturę farszu oraz wybarwienie. Z dodatkiem proteiny mlecznej

20VP638

5306

Almin Euro po 15 kg

10 g / 1 kg mięsa

Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek zwiększający wiązanie wody oraz wybarwienie, przeznaczony do produkcji farszu. Nie wymaga dodatku białka sojowego, na bazie cytrynianów

20VP681

5374

Almin 700 PH po 15 kg

4,5 g / 1 kg masy

Preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Zalecany szczególnie do parówek. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 700 ppm

20VP682

5377

Almin 1500 PH po 15 kg

4,5 g / 1 kg masy

Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 1500 ppm

20VP683

5379

Almin 3000 PH po 15 kg

4,5 g / 1 kg masy

Specjalistyczny preparat do kutrowania zawierający środek do wybarwiania, przeznaczony do produkcji farszu. Poziom P2O5 w gotowym wyrobie – ok. 3000 ppm

23VP684

5313

Almin Euro 01 PH po 1 kg

8 g / 1 kg mięsa

Specjalistyczny fosforanowy preparat ze środkiem do wybarwiania przeznaczony do wyrobów parzonych, peklowanych, kiełbas i produktów typu mielonki

23VP647

5312

Almin Euro PH 01 po 20 kg

20VP528

2095

Almin Stabil po 1 kg

4,5 g / 1 kg mięsa

Środek funkcjonalny do kutrowania zawierający cytrynian i białko zwierzęce, bez środków wybarwiających; bezfosforanowy do gotowych wyrobów; przeznaczony do wstępnego peklowania mięs drobnych wyrobów; przeznaczony do wstępnego peklowania mięs polepszający wiązanie wody, teksturę i wydajność

20VP531

2096

Almin Stabil po 20 kg

23VP777

8199

Almonat BL po 1 kg

3-5 g / 1 kg masy

Dwufosforan czteropotasowy do produkcji wyrobów mięsnych

1014883.800

8200

Almina po 25 kg

3-5 g / 1 kg masy

Preparat zwiększający wiązanie wody, emulgowanie, poprawiający teksturę, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Almina jest wysuszony, metodą rozpyłową tripolifosforanem sodu, który rozpuszcza się całkowicie w zimnej wodzie

23VP642

5333

Almi Gel Mix po 1 kg

3-10 g / 1 l solanki

Specjalistyczny preparat służący do poprawienia konsystencji kiełbas parzonych i suszonych

23VP093

5330

Almi Gel 50 po 1,30 kg

1,30 g / 50 l wody

Środek emulgujący i stabilizujący przeznaczony do produkcji żywności, głównie kiełbas parzonych, zapobiega osadzaniu się galarety o zapachu neutralnym. Można używać go jako środek do produkcji emulsji częściowo zastępującej emulsję skórkową

23VP691

5340

Almi Cell po 1 kg

0,2 g / 1 kg masy

Karboksymetyloceluloza stosowana jako zagęszczacz, substancja wypełniająca i stabilizator do produkcji różnego rodzaju kiełbas parzonych w celu poprawienia konsystencji, ograniczenia efektów obsuszenia, bez smaku i zapachu

1028096.000

8015

Błonnik Owsiany po 15 kg

w zależności od zastos.:względnie 0,5-2% w stos.do prod.końcowego

Błonnik roślinny stosowany w celu polepszania konsystencji i zwiększania chłonności wody w wyrobach szynkowych. Stosowany do solanek nastrzykowych

23VP680

5555

Carragen po 25 kg

0,4-0,8% w stos.do prod. końcowego

Dawkowanie: zgodnie z dobrą praktyką wytwarzania i obowiązującymi normami  (zaleca się 0,4-0,8% w gotowym produkcie) Zagęszczacz, substancja żelująca do wysokowydajnych wędzonek, szynek, konserw mięsnych i drobiowych, kiełbas homogenizowanych, drobno-, średnio- i grubo- rozdrobnionych, produktów blokowych, wędlin podrobowych oraz kiełbas drobiowych niewędzonych

22VP000

2105

Alit po 1 kg

6 g / 1 kg mięsa

Środek do peklowania mięsa, zapewnia stabilną barwę produktu

22VP014

2108

Alit po 20 kg

6 g / 1 kg mięsa

23VP982

5445

Almi RO-stark po 1 kg

5-10 g / 1 l solanki

Preparat przyśpieszający peklowanie i utrwalający wybarwienie, przeznaczony do produkcji różnego rodzaju wędlin surowych, wędzonek tradycyjnych – środek pomocniczy, stabilizator barwy z dodatkiem azotanu sodu

22VP005

2140

Alrosa Spezial Extra po 1 kg

150 g / 100 kg masy

Preparat przyśpieszający peklowanie i utrwalający wybarwienie, przeznaczony do produkcji różnego rodzaju wędlin parzonych i surowych – środek pomocniczy, stabilizator barwy

23VP697

5274

Almi Karmin po 1 kg

0,5 g / 1 kg masy

Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas

23VP052

2014

AD-Jaśmin po 1 kg

100 g / 100 kg masy

Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas

23VP094

5360

Almi Red po 1 kg

0,5-2 g / 1 kg mięsa

Krwinki wieprzowe stosowane jako składnik solanek nastrzykowo-zalewowych

23VP768

8208

Kolor 007 po 1 kg

1-2 g / 1 kg masy

Stabilizowane krwinki wieprzowe stosowane do solanek nastrzykowych, zalewowych, kiełbas surowych i parzonych do poprawy barwy gotowego wyrobu.

23VP755

8055

Zamiennik krwi po 1 kg

1 : 8 (produkt:woda)

Barwnik na bazie suszonych krwinek czerwonych, szczególnie przydatny przy nastrzyku boczku – barwi mięso, nie barwi tłuszczu

10VP116

1458

MP-Singapur po 0,10 kg

0,5-1 g / 1 kg masy

Substancja wspomagająca barwienie farszu kiełbas oraz solanek

1050910.901

4829

Almi Liquid 3 po 12 kg

wg barwy

Środek wybarwiający do produktów peklowanych. Ekstrakt ziół i owoców stosowany jako aromat do środków spożywczych w celu polepszenia smaku i koloru. Doskonały środek do barwienia powierzchni produktów (kiełbas i wędzonek)

1050910.900

4821

Almi Liquid 3 po 28 kg

wg barwy

23VP035

2308

Karmel po 1 kg

w zależności od zabarwienia produktu

Barwnik do rozcieńczania z gorąca wodą w stosunku 1:2 lub 1:4

23VP041

2309

Karmel po 7 kg

w zależności od zabarwienia produktu

23VP648

1797

AT-Proszek do wędzenia po 1 kg

20-30 g / 1 kg mięsa

Barwnik do rozcieńczania z gorąca wodą w stosunku 1:2 lub 1:4

23VP937

5409

Almi Flavour Booster po 1 kg

0,8 -1 g / 1 kg masy

Środek do podnoszenia smakowitości wyrobów mięsnych. Nie zawiera glutaminianu sodu

23VP664

1703

Pork Neutral po 1 kg

1-2 g / 1 kg masy

Gotowa mieszanka środków przyprawowych wzmacniająca smak wędlin i kiełbas oraz maskująca nieprzyjemny posmak MDM

23VP740

5389

MDM Kill po 1 kg

4-7 g / 1 kg masy

Gotowa mieszanka wzmacniająca i polepszająca smak mięsa i wędlin, neutralizująca nieprzyjemny zapach mięsa mechanicznie odkostnionego, z nutą mięsną

 

2148

Alrosa-Dextrosa (Glukoza) po 25 kg

 

Cukier gronowy - przeznaczony do celów spożywczych

23VP004

2155

Emulgator ST po 1 kg

8-10 g / 1 kg masy

Środek emulgujący rozpuszczalny w gorącej wodzie (temp.90oC), odpowiedzialny za stabilną emulsję wodno-tłuszczową i strukturę w parzonych wyrobach wędliniarskich typu pasztet, pasztetowa

23VP058

2157

Emulgator 75 po 1 kg

5-7 g / 1 kg masy

Środek emulgujący i stabilizujący do środków spożywczych; zapobiega tworzeniu się galarety, przeznaczony do pasztetów i emulsji tłuszczowej (stosowany „na sucho”)

23VP634

2124A

Emulgator meatgrill po 2 kg

40 g / 1 kg masy

Preparat na bazie alginianów do restrukturyzacji mięs drobnych. O szczegóły dotyczące stosowania proszę pytać naszych technologów

23VP816

8013

BS-100 po 1 kg

do produktów w galarecie: 2 g / 1 kg wyr. gotowego

Środek konserwujący do powierzchniowego zabezpieczenia suszonych wyrobów mięsnych oraz auszpików. Dozowanie do produktów w galarecie 2 g / 1 kg wyrobu gotowego

23VP022

2175

Frischregulat po 7 kg

1.50-2.50 kg/ 100 l wody

Środek zakwaszający do przedłużania trwałości przetworów mięsnych, do zmiękczania surowych skórek i usuwania błon śluzowych z ozorów wieprzowych i wołowych.Obróbka surowych skórek: 150-200 g produktu ALMI FRISCH REGULAT dodać do 100 l wody i zamoczyć w roztworze surowe skórki na 15 do 20 godzin w zależności od pożądanej konsystencji. Usuwanie błon śluzowych z ozorów wieprzowych i wołowych: Do 100 litrów gorącej wody dodać 250g preparatu ALMI FRISCH REGULAT. Następnie do gotującej się wody włożyć ozory i parzyć je w temp. 90-95oC. Po około 2 godzinach błony śluzowe można z łatwością usunąć ręcznie lub przy pomocy noża. W przypadku ozorów wolowych czas parzenia wynosi około 3,5-4 godzin.

23VP101

2477

Środek do zmiękczania skórek po 6 kg

6 l / 100 l wody

Preparat do zmiękczania skórek w roztworach wodnych

23VP687

1381

Schwarten mix I po 2 kg

2 kg / 100 l wody

Preparat do zmiękczania skórek w roztworach wodnych

23VP688

1382

Schwarten Mix II po 3 kg

3 kg / 100 kg skórek

Środek chemiczny do obróbki skórek. Środek do emulgacji skórek, zmiękczonych preparatem „schwarten mix I”

20VP633

1855

Almi Trans FAS po 0,15 kg

8-10 g / 1 kg masy

Preparat enzymatyczny do wiązania kawałków surowego mięsa. Polecamy do wędzonek surowych z mięsa rozdrobnionego oraz do restrukturyzowanego mięsa kulinarnego (np. steki)

23VP149

8032

Kultury starterowe ALMI 2

20 g / 100 kg farszu

 Kultury starterowe przeznaczone do produkcji kiełbas surowych dojrzewających dla szybkiego wybarwienia i obniżenia PH. Zapewniają stabilność koloru, trwałość i związanie plastrów. W sprawie wyboru kultur prosimy konsultować się z naszymi technologami

23VP668

8030

Kultury starterowe AS-3/100

1 op / 100 kg masy

10VP928

8150

MP-Bejca do dziczyzny po 1 kg

wg smaku / potrzeby

Mieszanka ziołowa do nacierania mięsa w elementach lub marynowania. Polecamy do wysokogatunkowych wędzonek wieprzowych i do wyrobów z dziczyzny

23VP404

4471

Almi Chłopska w Płynie po 20 kg

0,90 kg / 100 kg masy

Kompozycja przyprawowa do kiełbasy tradycyjnej typu "chłopska" wraz ze środkiem do poprawy kruchości

23VP406

4481

Almi Chłopska w Płynie po 10 kg

23VP355

8076

Sól zmiękczająca PL po 1 kg

200 g / 100 l solanki

Preparat enzymatyczny do poprawy kruchości mięsa

 

1014883.800


ALMI Polska Spółka z o.o. ul. Metalowa 3, 43-109 Tychy. Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2018r. All Rights Reserved.
Projekt strony: FAT-COM.pl