Wyszukaj w tekstach na stronie:

 

Oferta:























 

Kontakt:

   Adres firmy:
Kontakt 

 

 

 
Info:


Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0 in /home/almi-polska/ftp/menu.php on line 264
Odwiedziły nas: osób,
Osób na stronie: 6
 



Almi Przyprawy

SOLANKI DO NASTRZYKU 10-30%

index A

index

nazwa

dawkowanie

opis

20VP762

5299

Almonat SC do szynki wiejskiej po 10 kg

100 g / 1 l solanki

Preparat solankowy do produkcji wysokogatunkowych szynek. Stosuje się do peklowania kombinowanego – nastrzyk ok. 10% a następnie peklowanie zalewowe ok.4-5 dni. Polecamy do jedno mięśniowych wędzonek o charakterze wyrobów „domowych”

20VP931

5530

Almonat SC 15-20% o.E po 18 kg

90 g / 1 l solanki

Preparat solankowy do produkcji wysokogatunkowych wędzonek bez dodatków funkcjonalnych określonych symbolem E ( Wędzonki EKO )

20VP953

5347

WĘDZONKA CHŁOPSKA PO 7.50 KG

75g / 1 l solanki

Preparat solankowy do produkcji wysokogatunkowych szynek. Stosuje się do peklowania kombinowanego – nastrzyk ok. 5-10% a następnie peklowanie zalewowe ok.3-5 dni. Polecamy do jedno mięśniowych wędzonek o charakterze wyrobów „domowych”

20VP228

5142

WĘDZONKA CHŁOPSKA NEU PO 10 KG

100 g / 1 l solanki

Preparat solankowy do produkcji wysokogatunkowych szynek. Stosuje się do peklowania kombinowanego – nastrzyk ok. 20-25% . Polecamy do jedno mięśniowych wędzonek o charakterze wyrobów „domowych”

 20VP983

5106

ALMONAT SC SZYNKA KRUCHA PO 10 kg

100 g/ 1 l solanki

Preparat solankowy do wyskogatunkowych wędzonek. Stosowana do nastrzyku 20-25%. Produkt finalny jest kruchy i delikatny.

12VP068

2144

AR-Szynka surowa po 5 kg

90 g / 1 l solanki

Gotowa mieszanka ekstraktów przypraw zawierająca środek do wybarwiania, przeznaczona do produkcji surowych wędzonek. Zaleca się użycie produktu w dwóch etapach. W pierwszym z nich na bazie powyższej mieszanki przygotowuje się solankę nastrzykową o następującym składzie: 100 kg wody, 25 kg soli peklującej i 9 kg przyprawy ALMI „Szynka surowa”, co daje 134 kg solanki, którą wykonujemy nastrzyk 10-15%. Drugi etap peklowania i dojrzewania przebiega „na sucho”, w ten sposób, że mięśnie naciera się mieszanką przygotowaną z 1 kg przyprawy ALMI „Szynka surowa” i 3 kg soli peklującej. Czas peklowania – ok.3 doby



ALMI Polska Spółka z o.o. ul. Metalowa 3, 43-109 Tychy. Wszelkie Prawa Zastrzeżone 2018r. All Rights Reserved.
Projekt strony: FAT-COM.pl